10 fileuri de șalău, pătrunjel verde, sare; pentru maioneză: 1 ou, 1 cartof mic fiert, ulei, sare, suc de lămâie natural
Fileurile se taie în două, de-a latul, se usucă între șervete de hârtie, se sărează, apoi se fierb în vasul special pentru fiert în abur, timp de 10 minute.
Se iau cu paleta, se așează pe platou și se presară deasupra frunzele de pătrunjel, tocate mărunt.
Maioneza se face ca orice maioneză, numai că, în loc de un gălbenuș, se pune cartoful fiert, răcit, curățat și zdrobit cu furculița.
Se servește cu cartofi natur.
Un preparat simplu și gustos, se prepară ușor și rapid, în 30 de minute.
Pfuaaai, peşte!! E clar, vreau şi eu 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ar fi crud să zic ”Poftim la masă!” și să rămână totul în virtual. :))
ApreciazăApreciază
😀
Am mâncat azi salată cu ton, s-a mai dus pofta de peşte. Doar puţin 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Imi plac retetele tale simple. Iar gatitul la abur l-am implementat de ceva vreme si imi place mult de tot.
Sa-ti fie de bine, Zina draga! Multumesc pentru reteta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cu mare drag, Suzana!
ApreciazăApreciază
In ultimii ani salaul a devenit un peste preferat dar sincera sa fiu nu l-am mancat niciodata cu maioneza. Doar gratar sau la cuptor.
Nici maioneza cu cartof nu am facut pana acum. Nu stiam ca exista asa ceva 😉
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Păi care e rolul meu?! Să mai aduc câte o noutate… 😀
ApreciazăApreciază
Am salivat intens! Nu stiu cat de dietetic e, dar mi s-au bulbucat ochii. Sa ai un an plin de idei din acestea minunate!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Chiar este dietetic. 😀 Mulțumesc, mă voi strădui!
ApreciazăApreciază