FRIPTURĂ DE PUI CU VARZĂ CĂLITĂ

pui-cu-varza-cu calita
2 piepți de pui, 1 varză murată mijlocie, 1 lingură cu pastă de tomate, 1-2 roșii prospete sau din cutie, 2 pahare cu vin alb, 1 legătură de mărar, ulei, sare, piper, cimbru și rosmarin.
Friptura de pui
  • Se taie piepții de pui în jumătățile lor naturale, apoi fiecare jumătate se taie de-a latul, în două felii. Rezultă, deci, 8 felii de friptură. Se bat foarte ușor cu ciocanul de șnițele.
  • Se așează într-o tavă sau o cratiță, se toarnă deasupra 1 pahar cu vin amestecat cu 1 pahar cu apă și cu 3 linguri de ulei. Se presară piper măcinat fin, sare și rosmarin.
  • Se dă la cuptorul bine încins în prealabil și se lasă cam 40 de minute după ce sosul a început să fiarbă.
  • După ce se scoate din cuptor, tava sau cratița se acoperă imediat cu folie de aluminiu, respectiv cu capacul, pentru ca friptura să își păstreze frăgezimea.
Varza călită
  • Cu cel puțin 1 oră înainte de a începe prepararea, se scurge bine varza, se gustă, iar dacă este sărată se pune într-un vas cu apă rece. După ce trece timpul de desărare, varza se scurge bine și se toacă mărunt.
  • Se încinge bine cam un deget de ulei într-o cratiță (fără ca să scoată fum) și se pune varza să se rumenească, la foc iute, amestecând mereu. După vreo 10-15 minute, se toarnă puțină apă rece, se amestecă și se acoperă. Când începe să sfârâie, semn că apa s-a evaporat, se toarnă din nou puțină apă rece se amestecă și se acoperă iar. Operațiunea de călire se repetă de 4-5 ori.
  • Se amestecă într-o cană mare 1 pahar cu vin, sare, piper măcinat (mare) proaspăt, cimbru, pasta de tomate și 1 pahar cu apă rece. Se taie roșiile cubulețe și se adaugă totul în cratița cu varză, amestecând bine. Se acoperă și se lasă să fiarbă înăbușit, la foc potrivit.
  • După 30-40 de minute se adaugă jumătate din mărarul tocat mărunt și se amestecă, se presară restul de mărar deasupra, se acoperă și se ia de pe foc.

4 gânduri despre &8222;FRIPTURĂ DE PUI CU VARZĂ CĂLITĂ&8221;

Mulțumesc pentru vizită și comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.